Hemar en aandacht voor het milieu

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

(MVO) staat centraal bij Hemar. Als verwerker van (hard)hout en houtproducten zijn wij ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij willen er dan ook voor zorgen dat onze activiteiten (en die van onze leveranciers) in overeenstemming zijn met nationale wetgeving en ethische principes. Wij streven er daarbij naar om met onze activiteiten het milieu zo min mogelijk te belasten.

Hemar verwarmt met afval

Wij beschikken over een Biomassa verbrandingssysteem Het zaagsel dat bij het vervaardigen van onze producten vrijkomt word verwerkt tot briketten die in de voorraad bunker opgeslagen worden om de houtkachel te voorzien van brandstof. Ons hele pand is voorzien van vloerverwarming om zo optimaal te stoken aan de grond zodat niet alle warmte boven in ons pand verloren gaat.

Bescherming van het milieu

Bij de verbranding van hout wordt slechts zoveel CO2 uitgestoten als een boom tijdens zijn groeiproces uit de atmosfeer opneemt. Daarom is het verwarmen met hout CO2-neutraal. De keuze voor de brandstof hout is daarmee tegelijkertijd een keuze voor klimaatbeheersing

Besparen

De energie die onze kachel levert, is zeker de helft goedkoper dan conventionele energie. Daarbij stijgen de kosten voor fossiele brandstoffen harder dan de kosten voor hout.

Spuiterij

In onze eigen verfspuiterij worden onze producten voorzien van een 100% watergedragen verfsysteem. Tevens wordt hier de lucht gefilterd en retour gezonden om de warmte niet rechtstreeks naar buiten te laten verdwijnen.

Wij werken met gecertificeerd PEFC hout en FSC hout op aanvraag

Wij maken ook gebruik van het keurmerk FSC Hout en PEFC Hout, voor zowel binnen– als buiten kozijnen.Het uiteindelijke doel van PEFC™ is dat alle bossen ter wereld op een goede manier worden beheerd. Door middel van certificering van bosbeheer kunnen boseigenaren laten zien dat zij hun bos volgens de eisen van PEFC beheren. Uit een gecertificeerd bos kan PEFC gecertificeerd hout worden geoogst. Chain of Custody gecertificeerde bedrijven verderop in de keten kunnen dit hout verwerken in PEFC gecertificeerde producten.

Doelstelling PEFC Nederland

PEFC Nederland heeft tot doel het aantal bedrijven met Chain of Custody en het gecertificeerde aantal bossen uit te breiden. Door middel van voorlichting, kennisoverdracht en promotie vergroot PEFC Nederland de bekendheid van het PEFC label bij bedrijven, boseigenaren en consumenten.

Scheiding afval

Hemar schenkt veel aandacht aan het milieu. Zo worden restproducten gescheiden verzameld en afgevoerd, om vervolgens geheel volgens gestelde milieu-eisen te worden verwerkt.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hemarhoutproduct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219